Skip to content Skip to footer

Подписные базы данных

vyturys pav.

„Vyturio“ leidykla suteikė galimybę bibliotekų skaitytojams naudotis suskaitmenintomis knygomis.
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos ir Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus registruoti vartotojai turi galimybę nemokamai skaityti vaikams ir jaunimui skirtas el. knygas internetinėje bibliotekoje www.vyturys.lt.
Šioje internetinėje bibliotekoje yra 400 svarbiausių el. knygų mokyklai ir laisvalaikiui, suskirstytų pagal klases arba amžiaus grupes. „Vyturio“ bibliotekos knygas kruopščiai atrinko vaikų literatūros ekspertai ir patys vaikai.
Norint skaityti knygas reikia užsiregistruoti ir susikurti savo paskyrą. Registruojantis reikės suvesti dovanos kodą, kurį suteiks Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos ir Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojai. Paskyroje bus galima matyti jau perskaitytas knygas, su skaitymu susijusią statistiką. El. knygoms skaityti yra reikalingas interneto ryšys, jas galima skaityti savo kompiuteryje ir mobiliuosiuose įrenginiuose bibliotekoje ar namuose.

Nacionalinės bibliotekos vartotojams siūloma paslauga – prisiregistravus su vienu slaptažodžiu, naršyti Nacionalinės bibliotekos prenumeruojamas užsienio ir terminuotos prieigos duomenų bazes ne bibliotekoje.
Duomenų bazės, kuriomis galima naudotis ne bibliotekoje, pažymėtos piktograma Bibliotekos vartotojai gali naudotis namie

Informacija, kaip skaitytojai, turintys LIBIS pažymėjimus, gali gauti slaptažodžius prisijungti prie šių duomenų bazių, pateikiama čia: http://www.lnb.lt/duomenu-bazes/prenumeruojamos-duomenu-bazes/prenumeruojamos-duomenu-bazes-virtualiems-vartotojams.

Jei jūs nesate prisiregistravę Nacionalinėje bibliotekoje, tai galite padaryti per Interaktyvios bibliotekos portalą https://www.ibiblioteka.lt/.